advanced STORE: een blauwdruk voor de publisher van de toekomst

  • Creativiteit, individuele aanpassing en een gevoel voor nieuwe trends zijn sleutelvaardigheden
  • advanced STORE combineert kwaliteitsaanbiedingen altijd met hoogwaardige content
  • advanced STORE ontwikkelt op maat gemaakte software-oplossingen voor specifieke campagnes
  • De gezamenlijk ontwikkelde tool 'ad4mat' maakt gebruik van de zanox Web Services API
  • zanox VIP club-keurmerk als sleutel voor het bedrijfsleven

'Always a step ahead' - dat is de slogan van de zanox VIP Club, een exclusief serviceprogramma voor de meest deskundige en professionele publishers in het snelst groeiende affiliate-netwerk op het Europese continent. De toelatingscriteria voor de VIP-club zijn streng; advanced STORE is een van de eerste publishers die een toelatingsbewijs kreeg. Het is duidelijk waarom: advanced STORE is niet alleen heel succesvol, dit concept wordt in het bedrijfsleven ook gezien als prototype voor de nieuwe generatie publishers.

'Klassiek adverteren met banners is niet langer in de mode. We hebben nieuwe vormen nodig die aantrekkelijk én op content gebaseerd zijn.'

Niemand in de onlinehandel moet zo veelzijdig en dynamisch zijn als de publisher en niemand moet zich in zo'n korte tijd kunnen aanpassen aan nieuwe uitdagingen. Bouw een website, vul de ad space met banners en daar is het businessmodel: deze klassieke instelling van de publisher is verleden tijd. Er is veel concurrentie op de markt; als u een succesvol publisher wilt zijn, heeft u een nieuwe benadering nodig voor nieuwe technologieën en de nieuwe advertentiemogelijkheden die deze technologieën creëren, zoals op context gebaseerde advertenties, mobiele marketing en niet te vergeten: de sociale media-revolutie.

Dit roept de volgende vragen op: hoe ziet de publisher van de toekomst eruit? Welke mogelijkheden zal hij hebben? En wat moet hij doen om altijd een stap voor te zijn?

'Het is altijd ons doel geweest om resultaten, of anders gezegd sales, voort te brengen,' zegt Marc Majewski, oprichter en managing director van advanced STORE. Sinds zijn studie business aan de Technische Universiteit van Berlijn draait het leven van Marc Majewski om resultaten en sales. Al tijdens zijn studie ontwierp hij zijn eerste commerciële producten, onder andere de prijszoekmachine advanced STORE. Direct nadat hij was afgestudeerd, op het hoogtepunt van de dotcomcrisis, werd hij aangenomen door Jamba!. En hier heeft hij zijn ondernemersvaardigheden geperfectioneerd. Maar wat nog belangrijker is, is dat hij kennismaakte met de grote namen in de branche. Zo kon hij goede relaties opbouwen met adverteerders die hem later toegang tot het bedrijfsleven konden verschaffen. Majewski klom snel op tot head of online marketing en was verantwoordelijk voor een team met 28 medewerkers. Na de overname door News Corp verliet hij Jamba!. Op dit punt in zijn carrière begon Marc Majewski echt met oprichten: advanced STORE ging in 2008 van start.

'Wij bieden dat wat veel andere bureaus graag zouden willen bieden: echte fullservice'

Voor de advanced STORE zijn creativiteit, individuele omzetting en een neus voor nieuwe trends de essentiële vaardigheden van een succesvolle publisher. Voor de werkwijze van Marc Majewski betekent dit vooral dat kwaliteitsaanbiedingen altijd met kwaliteitsinhoud moeten worden gecombineerd als er iets moet worden omgezet. Intussen heeft Marc Majewski een team van twaalf medewerkers dat niet alleen uit technische deskundigen maar ook uit creatieve specialisten bestaat die alleen maar bezig zijn met het vinden en produceren van content voor de redactionele componenten van aanbiedingen en campagnes op het internet.

Wat technologie betreft, neemt Majewski geen genoegen met standaardtools voor onlinemarketing. advanced STORE heeft nu interne medewerkers die speciale softwareoplossingen ontwikkelen, zoals bijv. promotie-widgets voor een bepaald product of campagne. Op deze manier is advanced STORE opgeklommen van een klassieke publisher tot een geïntegreerd verkoopplatform waarop alle op resultaat gebaseerde onlinemarketing kan worden omgezet.

'Wij geloven dat publishers creatieve en innovatieve tools nodig hebben voor de monetisatie van hun verkeer. In dit opzicht zijn we een serviceprovider en interface.'

De fullservice-benadering komt ook duidelijk tot uitdrukking in de opbouw van het bedrijf en de verschillende diensten die Marc Majewski heeft samengebracht onder het dak van advanced STORE. Het bedrijf creëert op maat gemaakte advertentiemedia en landingpagina’s onder de naam advanced STORE Ads. advanced STORE Web fungeert als een volwaardige publisher die complete webportals voor producten en campagnes concipieert en programmeert. Omdat de 'synergy across all channels' volgens de filosofie van Marc Majewski alleen tot stand komt als programmering en optimalisering nauw op elkaar zijn afgestemd, wordt er in het hele web-productieproces rekening gehouden met het drietal SEM, SEO en SMO (social media optimisation). Onder de naam advanced STORE Tools ontwikkelt en verkoopt Marc Majewski verkoopbevorderende softwareoplossingen die werkdruk verlagen, processen versnellen en omzet vergroten: adgregatio® is een rapportage- en trackingtool die de automatische uitlezing, analyse en het beheer van alle performance marketing-kanalen via de API's mogelijk maakt. ad4mat® is een tool die samen met zanox is ontwikkeld en gebruikmaakt van de zanox Web Services API. Voor adverteerders vergemakkelijkt hij de geautomatiseerde, context-georiënteerde marketing van hun producten: zo wordt de advertentiemedia alleen bij veelbelovende internetaanbiedingen die qua thema honderd procent passen, geplaatst - dit is meteen zichtbaar aan de omzet.

Geïntegreerde performance marketing in de praktijk

Hoe Marc Majewski's geïntegreerde performance marketing-benadering er in de praktijk uitziet, wordt duidelijk bij het voorbeeld van de Deutsche Telekom. advanced STORE creëerde op www.call-surf-tv.de een ideale redactionele omgeving voor de producten van toonaangevende aanbieders van telecommunicatiediensten in Duitsland.

Het portaal biedt gedetailleerde informatie over producten en aanbiedingen, gepresenteerd in de vorm van een redactioneel blog, met componenten voor participatie en zelfs een eigen Twitter-community. Call-Surf-TV is zo succesvol dat Marc Majewski momenteel aan de volgende bouwsteen voor de digitale televisiebranche van de topadverteerders werkt. De Entertainberater-widget is een configurator die het mogelijk maakt dat de uiteindelijke gebruiker zelf zijn eigen T-Home pakket samenstelt. Majewski zal deze creatieve sales-tool uitsluitend via de zanox Application Store op de markt brengen. 'De Store is sexy, hij krijgt aandacht en heeft het potentieel om nieuwe publishers te genereren.' zanox heeft dit innovatieplatform voor performance marketing-oplossingen van onafhankelijke leveranciers midden in het jaar gelanceerd. Na de sociale media-interfaces, de opening van de zanox Campus en zanox Web Services, is de Application Store op dit moment de nieuwste schakel in de open strategie van het bedrijf om collectieve netwerk-intelligentie tot stand te brengen.

'Het zanox VIP club-keurmerk is een opening en onderscheiding die wordt waargenomen door de markt.'

advanced STORE zal ook in de toekomst nauw blijven samenwerken met zanox, zodat gezamenlijke projecten voortgezet kunnen worden. Eén van de redenen hiervoor is dat beide Berlijnse bedrijven geloven in het ideaal van een 'open company'. 'Transparantie en wederzijds vertrouwen is essentieel. Innovatieve ideeën worden niet ontwikkeld en niet omgezet als dat er niet is.' De volgende stap in de samenwerking is de verdere internationalisering van het aanbod van de advanced STORE met behulp van het globale netwerk. Maar wat de partners echt met elkaar verbindt is natuurlijk het succes. Daarom ziet Marc Majewski zijn toelating tot de VIP Club dan ook als zichtbaar bewijs van zijn vooruitziende blik en succesvolle werk en als een onderscheiding die wordt opgemerkt door de markt - en dat zal twijfelloos opnieuw tot nieuwe succesvolle samenwerking leiden.

Homestory “Visiting advanced STORE, publisher of the future”