Het succesverhaal van Zalando

De lancering van Zalando in Nederland is in 2010 zeer succesvol verlopen. zanox heeft hier aan bijgedragen door de intensieve samenwerking en begeleiding op performance marketing vlak. Om het affiliate-programma van Zalando direct succesvol te laten zijn, werden een aantal stappen genomen. Zo hebben wij samen met zanox de condities van het programma uitgebreid doorgenomen en opgesteld. Door de uitstekende condities is het Zalando programma zeer aantrekkelijk voor publishers. Daarnaast lanceerde zanox ons als mystery adverteerder onder de publishers.

Er ontstond een buzz en voordat het programma startte, hadden meer dan 400 publishers zich voor Zalando aangemeld. Het affiliate-programma bij zanox kreeg door het enthousiasme van de publishers direct een vliegende start. Dat de start van het programma succesvol is, laten onderstaande cijfers zien. Sinds de lancering vorig jaar, zien we een vervijfvoudiging van de sales in januari 2011 vergeleken met oktober 2010. De index groeicijfers laten dit duidelijk zien:

Index

100

234

330

526

Ook voor 2011 hebben wij ambitieuze groeidoelstellingen. We hebben er alle vertrouwen in dat we die realiseren, mede dankzij Zanox op het gebied van performance advertising.

Brian Ruhe, Country Manager Nederland bij Zalando